نخستین عهدواره سراسری «چله مهدویت» با تجلیل از برگزیدگان در دو بخش نقالی و تعزیه در دماوند خاتمه یافت.
به گزارش پایگاه خبری عصر شرق، عصر امروز آیین پایانی نخستین عهدواره سراسری چله مهدویت بخشهای نمایشی نقالی و شبیهخوانی با حضور جمعی از مسئولان، پیشکسوتان و هنرمندان در فرهنگسرای کوثر شهر دماوند برگزار شد.
این آیین، از سلسله رویدادهای مردمی با هدف خلق آثار فرهنگی و هنری به منظور ترویج آرمان مهدویت است.
عهدواره سراسری چله مهدویت یک جشنواره ملی است که با موضوعات مختلف هنری برگزار شد و شهرستان دماوند متولی دبیرخانه بخش نمایشهای آیینی این عهدواره ( تعزیه و نقالی) بود.
از بین ۶۶ اثر ارسال شده به دبیرخانه این عهدواره، تعداد ۲۲ اثر در بخش نقالی و تعداد ۱۹ اثر در بخش تعزیه خوانی به مرحله پایانی راه یافتند.

ضرورت استفاده از قالب هنر برای ترویج فرهنگ مهدویت در دماوند
امام جمعه دماوند در اختتامیه عهدواره چهله مهدویت اظهار کرد: ما نسبت به قرآن و اهل بیت(ع) مسئول هستیم و باید از قالب هنر برای ترویج معارف اسلامی بهره ببریم.
حجتالاسلام کاظم فتاحدماوندی افزود: با توجه به موضوع عهدواره با محوریت مهدویت، باید پیوندی بین مهدویت و فرهنگ عاشورا ایجاد شود؛ در موضوع مهدویت، هم شیعه و هم سنی اتفاق نظر دارند و باید از سوی هنرمندان آثار هنری برای آن خلق شود.
وی گفت: باید از قالب شعر، نثر، سرود، تئاتر، فیلم کوتاه، نقالی و تعزیه برای پیوند بین مهدویت و فرهنگ عاشورا استفاده شود؛ عاشورا در ادبیات و فرهنگ دینی ما پررنگ است، اما پیوند آن با مهدویت، موضوع جدیدی است که باید بیشتر درباره آن فکر شود.
امام جمعه دماوند تصریح کرد: در موضوع مهدویت، نیاز به تولید محتوا داریم و از جذابیت هنر برای انتقال مفاهیم بهرهمند شویم؛ در این راستا، ضرورت دارد که کمیتهای از حوزه علمیه، ارشاد، حوزه هنری و کارشناسان مربوطه تشکیل شود تا به تولید محتوا توسط هنرمندان در حوزه مهدویت کمک کند.

* آثار کمتری در حوزه مهدویت در بخش نمایشی و نقالی توسط هنرمندان ارائه شده است
ابوالفضل حلیم زمهریر، معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری شهرستان دماوند نیز در این مراسم، اظهار داشت: شهرستان دماوند از جمله شهرستان هایی است که دارای سابقه هنری و مذهبی بالایی بوده و گروه های هنری فعالی در منطقه دارد.
وی با بیان اینکه این جایگاه موجب شده تا بخش هنرهای نمایشی و مذهبی را به این شهرستان محول کنند و این یک افتخار است، افزود: متاسفانه تاکنون آثار کمتری در حوزه مهدویت در بخش نمایشی و نقالی توسط هنرمندان ارائه شده است که این عهدواره فرصت ارزشمندی بود تا آثار فاخری ارائه شود.
معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری شهرستان دماوند بیان داشت: تلاش گروه های نمایشی در این حوزه قابل تقدیر است و انتظار می شود هنر و هنرمند متعهد باشد و از هنر برای ارتقاء بیش از پیش ارزش های اسلامی تلاش کنند.

*تچلیل از برگزیدگان بخشهای نقالی و تعزیه در عهدواره چله مهدویت
لازم به ذکر است؛ نخستین عهدواره سراسری «چله مهدویت» با تجلیل از نفرات برتر در بخشهای نقالی و شبیهخوانی به پایان رسید.
در بخش تعزیه، مجید خسروان مقام اول، امیر سلیمانیمقدم مقام دوم و امیر عباسیفر مقام سوم را کسب کردند.
در بخش نقالی نیز، سیدعلی موسوی مقام اول، محدثه صالحینظامآبادی مقام دوم و ستاره خالقی و تامارا یکتا به صورت مشترک مقام سوم را از آن خود کردند.
همچنین از احمد صدقی، قوامالدین قاسمی و استاد ورمزیار به جهت شرکت در اجرای برنامه نمایشگاه قرآن تقدیر شد.
انتهای پیام/



































