برگزاری آیین حمل نخل ۸۰۰ ساله در شهر کیلان/ عزاداری هیأت‌های مذهبی کیلان با نخل قدیمی+ تصاویر و فیلم
برگزاری آیین حمل نخل ۸۰۰ ساله در شهر کیلان/ عزاداری هیأت‌های مذهبی کیلان با نخل قدیمی+ تصاویر و فیلم

آیین سنتی دیرینه حمل نخل در هشتمین روز از ماه محرم در شهر کیلان در شهرستان دماوند همراه با سینه‌‌زنی و زنجیرزنی برگزار شد.

گزارش تصویری


به گزارش پایگاه خبری عصر شرق، آیین سنتی دیرینه حمل نخل در هشتمین روز از ماه محرم در شهر کیلان واقع در شهرستان دماوند به همراه سینه‌‌زنی و زنجیرزنی برگزار شد و مردم مؤمن و متدین شهر کیلان هم‌سو با سراسر جهان در عزاداری و سوگواری ایام سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله حسین (ع) شرکت کردند.

همچنین در این میان، یکی از سنت‌های دیرینه مردم شهر کیلان، حمل نخل نماد تابوت امام حسین (ع) است و این نخل هر سال با استقبال باشکوهی از سوی مردم شهر کیلان همراه می‌شود.

مردم امروز این نخل را از حسینیه مرکزی شهر کیلان حرکت دادند و در محلی به نام عمادین لباس بر آن پوشاندند و با آیینه، شمشیر، پارچه‌های سبز و به خصوص پارچه‌های مخصوص علم این نخل را تزیین کردند و دو سیب قرمز را بر سر شمشیرهای آن گذاشتند و این نماد سر بریده امام حسین (ع) بر روی شمشیر در روز عاشورا است.

البته مردم اعتقاد زیادی به این دو سیب دارند و در پایان مراسم هرکسی می‌خواهد به نوعی سیب‌ها را از آن خود کند؛ همراه با حمل نخل، نبات، نان و پارچه‌های سبز بریده‌ و تبرک شده با بدن نخل بین عزاداران پخش شد.

بر این اساس، تمام هیأت‌های مذهبی محلات شهر کیلان پشت سر این نخل مشغول سینه‌زنی و زنجیرزنی شدند و پس از طی کردن مسیری به آرامستان بهشت فاطمه (س) رسیدند و در آنجا به شهدا و درگذشتگان خود عرض ادب کردند؛ سپس به سمت آرامستان محله فاجان حرکت کردند و همین برنامه را در آن محل نیز انجام دادند.

به گزارش عصر شرق، تابوت نمادین امام حسین (ع) ۸۰۰ سال است که در شهر کیلان حمل و در ایام ماه محرم برنامه‌های متعددی را با آن برگزار می‌کنند.

در این مراسم، فرماندار شهرستان دماوند، فرمانده پلیس‌راه دماوند – فیروزکوه، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان دماوند و سرپرست شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر کیلان، بسیجیان و کلانتری و عزاداران کیلانی حضور داشتند.

 

برای مشاهده ادامه تصاویر کلیک کنید

انتهای پیام/م