به گزارش پایگاه خبری عصر شرق، حمیدرضا مشهدیعباسی اظهار کرد با توجه به تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی چند نکته حائز اهمیت است که باید به آن پرداخت.
وی با بیان اینکه باید پرسید دلیل ارائه این طرح و تصویب آن چیست و چرا برخی نمایندگان مجلس چه در دوره قبل و چه در این دوره به فکر استانی شدن انتخابات هستند، افزود: بیشک اگر از آنها این سؤال مطرح شود، خواهند گفت که ضرورت دارد سطح مجلس از این وضعیت بهتر و به قانونگذاری بیشتر توجه شود.
*وضع کنونی مجلس تغییر یابد/ استانی شدن انتخابات فقط هزینهها را افزایش خواهد داد
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی گفت: البته این مطلب نکته مهم و درستی است؛ با توجه به اینکه به جز تجربه نمایندگی مجلس بیش از دو سالی است که در مجلس شورای اسلامی در تنقیح قوانین فعالیت دارم، باید وضع کنونی مجلس تغییر یابد؛ ولی آیا این مصوبه و استانی شدن راه حل است یا خیر که جای تفسیر و تحلیل دارد.
مشهدیعباسی تصریح کرد: راهحل تقویت قانونگذاری همچون دیگر کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه ایجاد مجلس دوم است، اکنون به اسم «سنا» یا هر نام دیگری این راه حل ضرورت دارد؛ اما با استانی شدن انتخابات به اهداف مد نظر منتج نخواهد شد.
وی ادامه داد: از این رو، اگر قرار است که تغییری حاصل شود، استانی شدن انتخابات فقط هزینهها را افزایش خواهد داد و لازم است به همه جوانب این طرح توجه شود.
*ارتقای شوراهای شهر و روستا برای تقویت قانونگذاری/ نیاز اصلی کشور اصلاح قوانین است
نماینده سابق مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس تصریح کرد: در صورتی که امکان تشکیل مجلس دوم یا سنا نیست، میتوان با تقویت شوراهای اسلامی شهر و روستا به تقویت قانون گذاری کمک کرد؛ منظور اینکه شورای شهر تنها شورای شهرداری نبوده و مانند برخی کشورهای پیشرفته مسؤولیت همه امور را به عهده داشته باشد.
مشهدیعباسی اضافه کرد: البته این پیشنهاد نیاز به بحث و چکش کاری بیشتر در شرایط انتخاب شوندگان و غیره دارد، ولی باعث خواهد شد که دغدغههای مجلس فعلی و دخالت در جزئیات امور جاری حوزه انتخابیه کمتر شده و در طراحی و تصویب قوانین فعالیت و دقت بیشتری داشته باشد.
وی تأکید کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری بر اجرای تنقیح قوانین و حذف قوانین دست و پا گیر، امروز نیاز اصلی کشور ما به اصلاح قوانین و ارائه طرحهایی است که حل مسائل کشور را در پی داشته باشد به نوعی بروزرسانی قوانین و پالایش آن انجام گیرد.
*تشکیل مجلس دوم باعث تقویت قانونگذاری میشود/ مشارکت مردم با استانی شدن انتخابات کاهش مییابد
این نماینده مجلس در دوره نهم افزود: این دو پیشنهاد یعنی تشکیل مجلس دوم یا تقویت شوراهای اسلامی شهر و روستا هر کدام میتواند باعث تقویت قانونگذاری شود که البته نیاز به تغییر قانون اساسی دارد.
مشهدیعباسی گفت: به هر صورت طرح فعلی یعنی استانی شدن انتخابات به هیچ وجه راه حلی برای مؤثرتر بودن مجلس نبوده و فقط هزینه کاندیداها افزایش خواهد یافت؛ در این صورت ،کاندیداهایی که متأسفانه اهل رانت هستند، رانتخوارتر شده و اختلاسها و مفاسد اقتصادی بیشتر خواهد شد و نکته بسیار مهمتر اینکه مطمئناً مشارکت مردم در این طرح پایین خواهد آمد.
وی تصریح کرد: شاید برخی مطرح نمایند که مجمع تشخیص مصلحت نظام میتواند به عنوان مجلس دوم یا مشابه آن عمل کند، اما مجمع دارای اعضایی است که هر کدام از آنها دارای حداقل یک یا چند شغل مهم هستند و فقط به مصلحت اندیشی پارهای از مسائل مهم کشور ورود میکنند که اهمیت هم دارد.
* قانونگذار تنها به ارائه طرحهایی برای رفع مشکلات فکر کند/ تصمیمی گرفته نشود که هزینههایش بیشتر از فوایدش باشد
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پردازش و تبیین یک طرح و قانون شدن آن نیاز به افرادی دارد که اولاً به لحاظ هم علمی و هم تجربی متخصص بوده و ثانیاً مسؤولیت آنها فقط قانونگذاری باشد؛ در غیر اینصورت، همین اتفاقی میافتد که در حال حاضر مجلس فعلی به عنوان یک چالش درگیر آن است؛ سخن این است که قانونگذار باید تنها به قانونگذاری و ارائه طرحهای مفید برای رفع مشکلات کشور فکر کند.
مشهدیعباسی اضافه کرد: امید است که تصمیمگیران نظام جمهوری اسلامی ایران و به ویژه شورای نگهبان به این موارد توجه نموده و تصمیمی گرفته نشود که برای کشور هزینههای آن بیشتر از فوایدش باشد.
انتهای پیام/س